Rekreacija & Aktivnosti

Kajak tura

Na rijeci Zrmanji postoji jedna službena staza za izvedbu raftinga/ kayaka . Ukoliko je vodostaj rijeke dovoljno visok organiziramo rafting spust, a ukoliko je vodostaj rijeke prenizak za rafting na istoj stazi organiziramo kajak safari.

Kajak staza je ukupno dugačka 14,5 km , a prolazi se za 2,5 – 3 sata, ovisno o uvjetima na rijeci ( vodostaj i dr.) . Start se nalazi u mjestu Kaštel Žegarski, a cilj na Berberovom buku.

Rafting tura

Na rijeci Zrmanji postoji jedna službena staza za izvedbu raftinga/ kayaka . Ukoliko je vodostaj rijeke dovoljno visok organiziramo rafting spust, a ukoliko je vodostaj rijeke prenizak za rafting na istoj stazi organiziramo kajak safari.

Rafting staza je ukupno dugačka 14,5 km , a prolazi se za 2,5 – 3 sata, ovisno o uvjetima na rijeci ( vodostaj i dr.) . Start se nalazi u mjestu Kaštel Žegarski, a cilj na Berberovom buku.

Kajakom po Zrmanji do Jadranskog mora

Rijeka Zrmanja u Hrvatskoj skriveni je dragulj za ljubitelje kajakaštva. Započet ćemo naš dnevni sastanak u Obrovcu i odlazak nizvodno. Donji dio je savršen za vožnju kajakom kroz ušće rijeke. Kristalno čisto more i zadivljujući krajolik čine nezaboravan doživljaj. Dok veslate niz rijeku, prolazit ćete uz visoke litice i kršan krajolik. Struje rijeke su blage, što početnicima olakšava navigaciju, ali još uvijek dovoljno izazovno za iskusne kajakaše.

Stand Up Paddle

Ovaj zanimljiv i novi sport potekao je s Havaja. Stand Up Paddle 2013. godine postaje jedna od najpopularnijih aktivnosti na otvorenom a na rijeci Zrmanji prisutan je već deset godina. Pridružite nam se u avanturi Zrmanjom i doživite gornji kanjon uz poseban užitak veslanja na dasci. Prethodno znanje nije nužno, za sve one koji će ovaj zanimljiv sport probati po prvi put, naši će instruktori pokazati i objasniti sve što morate znati kako bi se nesmetano mogli opustiti i zabaviti dok se bavite ovom aktivnosti i uživate u ljepotama rijeke Zrmanje.

Vožnja brodom

Obilazak Zrmanje brodom počinje u Obrovcu odakle rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon sve do ušća na kojemu se ulijeva u Novigradsko more. 

Na tom putu gosti će imati priliku vidjeti mnoge prirodne i kulturne znamenitosti počevši sa gradskim grobljem koje se nalazi odmah ispod Obrovca, a sagrađeno je na ostatcima Benediktinskog samostana iz 13 stoljeća, te dalje nizvodno kapelicu sv. Nikole koju su u 18 stoljeću dali podignuti pripadnici talijanske trgovačke mornarice, a koja već nekoliko stoljeća svejdoči kako je rijeka Zrmanja važan plovni i trgovački put. 

Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjon preuzimaju naizgled okrutne strme litice. 

Pješačka tura

Najatraktivnija pješačka staza je Kudin Most i započinje u selu Ravni Golubić odakle nas vodi grebenom Vratolom do ušća Krupe u Zrmanju uz predivne poglede na niz Krupinih slapova, podno Babinog Grada.

Staza dalje vodi uzvodno uz Krupu. Neposredno pred Kudinim mostom staza se diže na rub kanjona od kuda se pruža prekrasan pogled pojedine dionice kanjona Krupe što omogućava oko 150 metara visoka stijena koja se okomito diže iz rijeke. Kudin most je jedino mjesto gdje se može prijeći na lijevu obalu Krupe. Taj stari most je povijesni spomenik nulte kategorije satkan od 13 lukova vješto složenih od tesane sedre.

Špiljarenje

Jedinstvena avantura u Hrvatskoj. Špilja Modrič dužine 829 metara pruža poseban doživljaj podzemnog svijeta. Potpuno netaknuta priroda, bez betonskih staza, reflektora i masovnih grupa mi Vam pružamo mogučnost da na jedan dan budete špiljar (speleolog) i posjetite najljepšu špilju Mediterana.
Špilja Modič nalazi se u Rovanjskoj na samo 36 m nadmorske visine, deset minuta hoda od automobila. Unutra ćete provesti dva nezaboravna sata vašeg života. Nakon što Vas opremimo speleološkom opremom (kaciga sa karabitnom ili eletričnom rasvjetom i zaštitnim kombinezonom) ulazimo u fantastičan svijet prirodnih kreacija. Okružit će Vas svijet stalaktita, stalagmita, stupova, meduza, sipa, crvenih kraljica i svega onog što vaša mašta može pružiti.

Jeep Safari

Provozite se terenskim automobilima teškim i atraktivnim terenima u samom srcu Velebita te kanjonima rijeka na par atraktivnih staza. Osim vožnje, snimanja i zaustavljanja na povijesnim lokacijama nudimo i cijeli niz aktivnosti od alpinizma do piknika.

Off road izvodimo po teškim terenima Velebita, kanjonima rijeka Krnjeze, Krupe i Zrmanje te šireg prostora bukovačkih vrleti gdje posjedujemo nekoliko atraktivnih staza za vožnju terenskim automobilima.